tisdag, januari 6

Syndigt som sjutton!


Shotglas med de sju dödssynderna på, väldigt passande. Faktum är att det är helt genialiskt eftersom alla sju synderna kan kopplas till en riktigt redig fylla.

Frosseri - Kan både kopplas till det mer eller mindre kreativa fyllekäket samt bakfyllekäket.
Lättja - Är inte själva fyllan i sig ett ganska lättjefyllt beteende mot kroppen?
Lust - Ehehehehe! Faktumet att folk blir fyllekåta har varit känt sedan urminnestider, speciellt bland de fula männen som inte får ligga om tjejerna inte har någon promille. Det kallas Darwin kids. Så om pappa är ful som en get så kan ni vara säkra på att det har varit shotglas med i farten när ni blev till.
Vrede - Krogslagsmål någon?
Fåfänga - Tyvärr ger alkohol inte bara den hemskt förnedrande effekten att man tror att man är snyggast på jorden, den får en även att tro att alla andra människor är snäppet snyggare. Total hybris är inte heller helt ovanligt. Det finns ett oändligt antal frakturer som fysiska bevis på att man ibland tror att man kan övervinna allt, även tyngdlagen.
Girighet - Många som blir lite extra klåfingriga och kleptomaniska efter ett par glas. Jag kan själv bocka av bok, cider och kylskåpspoesi. Dåligt, men ack så många skratt det har givit.

Den sista synden att listas är Avund som oftast brukar inträffa i samband med bakfylla (alternativt snedfylla) när man ligger med huvudet i toalettstolen, alternativt känner sig som om man hade huvudet fastsatt i ett skruvstäd. Då avundas man alla människor som har tillräckligt med självbevarelsedrift för att låta bli att dricka.

Så vad är sensmoralen? Alkohol är syndigt. Men ack så underhållande. Speciellt för den med kameran, heheheh.

2 kommentarer:

Cornelia sa...

Hahah alltså så himla kul skrivet.. Eller så är jag lättroad idag, men vilka snygga glas!

Din jordgubbstårta på vinterhalvåret sa...

Hah, jag tänkte lägga till med värsta graviditets-kommentaren om hur jävla bra det är att inte dricka alkohol längre. Men någon gav mig en sån jääävla armbågstackling i solarplexus att jag tappade andan en stund, och i och med andnöden tappade jag orden också.
Förbannade ungjävel <3