torsdag, maj 28

Böcker är underskattat

"Det var den lyckligaste stunden i hans liv. Han minns det nu, så tydligt där han sitter där i salen och skriver. Han tänker att det är så paradiset måste te sig om det finns något. Den sekunden när hon äntligen tillät honom röra vid hennes nakna hud, den sekunden utsträckt i en evighet."

"En tjej i min klass har rakbladsröda strimmor över sin handled. Kanske flera hundra. Liksom linjer av osagt. Första dagen trodde jag att det kanske var snyggt men då blev det fel.
Det finns så många sätt att bli ensam på.
Fantasin har inga gränser."

"Allt var liv och multi. Vi klappade händerna. Inte våra egna men varandras och när det regnade sa vi bara nä men se havet. Och vi tuggade på våra palsternackor och behövde aldrig se på bio.
Vi trodde på alltihop ändå.
Sen kom sorgen."


Allt detta fina kommer från Bob Hanssons bok "Halleluja liksom" som är en fantastisk bok. Det är lite som att stiga in i någons hjärna på en snabbvisit. Ibland väldigt snabba, korta och lösryckta tankar, och ibland bara väldigt väldigt fint. Kostar ungefär 50 pix. Spring och köp, barn!

1 kommentar:

Jordgubbarna på din jordgubbstårta sa...

Suck, jag försökte få Casper att springa ut och köpa boken, men uppenbarligen kommer det ärendet ta lååååång tid... Får väl göra det själv, liten besvikelse där.