måndag, juni 8

Omväxling förnöjer

Jag har kommit på. Uttrycket "Herregud" har inte bara gjorts slitet av Extreme Home Makeover och kristna, utan av alla människor, helatiden.
Dock vet vi ju att antalet andra religioner utöver kristendomen ökar i Sverige, iochmed invandringen. Vad som även har ökat är fördommarna emot människor med annan etnisk bakgrund än en själv. Dessa fördommar är sällan sanna, utan grundar sig oftast i okunskap. Detta gäller i synnerhet fördomar emot muslimer, som i media framställs som tokdårar med enorma skägg, som ändå blir cocoloco så fort de ser att en kvinna visar håret.

Fel, fel, ack så fel. Detta måste naturligtvis göras något åt. Men vad? Gå omkring i förorter och skrika att man gillar invandrare? - För farligt. Läsa koranen? - För omständigt. Konvertera? - Tänk om man gillar julafton? OCH TÄNK BACON?

Jag har därför kommit på ett mycket enkelt sätt att skaffa sig djupare förståelser för muslimer, och sålunda inse att de inte är så tokiga när allt kommer kring.

Så hur gör man? Nästa gång du i förtvivlan/svårmod/glädjefnatt/berusning/förrvirran tänker utbrista "Herregud!", utbrist istället i "Herreallah!". Inte bara intergreras du med en annan religion, utan du får även omväxling i detta väldigt slitna, men ack så användbara uttryck.

Ett plus är dessutom att det låter kalasfint att säga "Herreallah, vad bra!" eftersom våra smarta grannar i öst har kommit på att låta sin guds namn rimma med ordet bra. Vad finns det att hata lix?

1 kommentar:

Ditt bananskal framför ditt hatobjekt sa...

- Lotten, varför gillar du inte invandrare?
- För de är mörka.
- Lotten, varför gillar du inte folk som är mörka?
- För det är fult.
- Lotten, varför tycker du det är fult?
- Men mörkt är ju så dystert.
- Men Lotten, du är ju dyster.
- ...

AH, jag blir tokig på dig när du vinner alla konversationer hela tiden!