tisdag, oktober 20

Oui, peut-être. Mais je ne sais pas.


Det kan väl knappast ha ungått någon att min älskade Lotten har producerat en minst sagt förtjusande avkomma under det gågna året. Han heter Casper och är himlans söt. Åtminstone när han är glad och klockan inte är 4 på morgonen.

En dag kanske Casper börjar tänka på framtiden och blir helt full i skallen av allt OJOJOJ som framtiden väldigt ofta skapar i skallen på en. Kanske är han en konstnärssjäl. Kanske är han en person som bara inte kan ta auktoriteter. Som kommer minst en timma försent varje morgon, kysser sekreterare på toaletterna, spelar bort sin lön på poker under kafferasterna, dricker vodka till lunch, steppar istället för att skriva månadsrapporter och fimpar i chefens latte när han blir sur.

Kanske bär han en baskerbärande, dragspelsspelande fransos inom sig. Kanske kommer han att odla mustasch som han vaxar noggrannt varje dag efter att han har läst kulturbilagan och druckit sin morgonespresso.

Kanske drömmer han om en våning i Paris med en balkong som har utsikt över eiffeltornet. Att sitta där och röka paket efter paket gauloises, prata om existentialism och dricka rödvin dagarna och nätterna i ända med någon brunhårig fransyska som tycker att han är den mest exotiska människa hon någonsin har träffat. Som uttalar hans namn "Caspääer" och kysser honom på kinderna när hon har tagit på sig kappan och är på väg ut genom hans ytterdörr.

Kanske.

2 kommentarer:

Jesper Rådde sa...

Helt underbart inlägg. Bilderna gör allt bättre också, aldrig sett en sådan stilig bebis. :D

Marie sa...

Garvade sönder xD